Wat heeft Elifsu nodig…?

elifsu ontspannenElifsu zal haar chemo kuren in Nederland doorstaan. Dit bestaat uit een zogenaamd blok van 6 kuren. Één blok bestaat uit 2 kuren, startend met de N5 en daarna de N6. Tussen de kuren is er ongeveer 21 dagen herstel thuis, waarbij haar imuunsysteem op nul zal komen, door de chemokuur. Dit houd in vatbaar voor alles.. Er word dan thuis gedurende deze aplasie (lage weerstand) periode neupogen toegediend door het thuiszorg kinderteam, dit is een injectie met een dikke prikkende vloeistof die haar witte bloedlichamen omhoog zal halen . Voor Elifsu is dit een drama het doet pijn.

We hebben nu 5 kuren achter de rug, en Elifsu is daarvan 3 keer terug opgenomen, na 4 dg thuis te zijn geweest..omdat de koorts dan weer de kop opstak, er kan dan geen risico genomen worden en er moet dan meteen met preventieve antibiotica gestart worden, al met al komt Elifsu moeilijk door de chemo’s heen..maar als ze er dan uit geklommen is, is ze steeds weer sterk genoeg om met een volgende kuur te beginnen..deze kuren zijn behoorlijk zwaar

dokter-aan-het-werkStamceloogsten = het oogsten van het gezonde beenmerg, die door de zware dosis chemo niet te herstellen valt, deze handeling heeft Elifsu al doorstaan wat ook weer niet zonder slag of stoot ging het prikken van de lieslijnen lukte namelijk niet door de i.c chirurg waarna zij naar de Interventie radioloog moest om de lieslijnen door middel van een groot soort echo apparaat haar lies vaten kon laten zien, en binnen no time de lieslijnen konden elifsu in het rozeplaatsen..toch weer één dag verloren, en weer een narcose voor m’n liefje. Deze cellen worden terug geplaatst na de zware dosis chemo.

Dan volgt er nog een hoge dosis chemo, Hier zal Elifsu haar kleine lichaamje keihard moeten werken deze hoge dosis zal ook de eventuele niet voor het oog zichtbare cellen zal plat gaan leggen..deze legt daadwerkelijk alles plat daarom heeft Elifsu al eerder haar stamcellen moeten oogsten dit gebeurd met een lieslijn met een verschrikkelijk ingewikkeld apparaat maar prachtig dat de medische wereld dit kan, het lijkt op een dyalyse apparaat.. Uit ervaring op de ongologie afdeling weet ik dat dit een ontzettend zware periode gaat worden..vaak komt ook hier I.C. om de hoek kijken.. Na dit alles volgt er nog bestraling, ja lieve mensen dit is een verschrikkelijke kanker, ze zijn allemaal erg de kankersoorten, maar zoals ik al eerder op een site las is dit de sluipmoordenaar!!!!!!

1 thought on “Wat heeft Elifsu nodig…?

  1. Semiha

    Ik weet niet hoe ik moet beginnen. Mijn oom die is dor kanker overleden. Dat is al zo moeilijk. Er werd ons nooit iets verteld over de details. Nu ik het verhaal van elifsu lees heb ik echt bewondering voor jullie. Masallah! Het is heel belangrijk om elke keer als medicatie krijgt bismillahi sjafi te zeggen. Genezing komt van allah (c.c.) want alleen Allah zorgt er voordat wij kunnen genezen. Met zijn wil gaat alles goed komen insallah!! Ik wens jullie ook heel veel geduld toe. Moge allah swt jullie de geduld van de profeet ayoub schenken!! Amienn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *