Het ontslag na de operatie

Dinsdag 8 januari 2013 is Elifsu geopereerd zoals u al eerder kon lezen, een nachtje Intensive care ,en woensdag 9 januari  mochten we al weer naar zuigelingen/chirurgie.

Alles verloopt voorspoedig, morfine en paracetamol zijn al vanaf I.C aangesloten.

Ook is er een katheter geplaatst, Elifsu ervaart dit als erg vervelend dat weten we uit ervaring, ze krijgt daar ook blaaskrampen van, maar goed als je dit aangeeft zullen de artsen z.s.m iets voorschrijven, alles om onze kinderen zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Langzaam aan de sondevoeding weer starten, want de morfine kan misselijk maken en natuurlijk de darmpjes die toch even opzij zijn gelegd, tijdens de operatie, het moet allemaal weer z’n plekje vinden..

De chirurgen zijn dagelijks langs gekomen, wond bekijken die echt mooi geneest, en daar heeft ze echt geen last van, haar pijn komt toch wel van de katheter, een naar gevoel zullen we maar zeggen.

Al met al word er dan ook nog besloten dat de katheter er 24uur langer in moet blijven ivm afscheiden eventuele Neuroblastoom cellen, standaard procedure na een operatie, maar in dit geval vergeten..en ik heb er zelf aan gedacht, maar zag het nut er niet van in aangezien er pas 24uur urine gespaard was..altijd mee blijven denken met verpleging en artsen ; )) …

Vandaag 12 januari is de katheter verwijderd en heeft Elifsu zelf geplast, voorwaarde voor ontslag.

’s Middags thuis gekomen, Elifsu is nog zwak in haar beentjes en loopt nog niet, maar zitten deed ze de dag na de operatie al, dus dat komt allemaal wel goed hoor, bij de bioptafname duurde het ook 5 dagen voordat ze ging lopen, de hechting zit toch op een plek waar veel beweging uit voort komt…. ALLES OP ZIJN TijD…..

LOVE TO BE HOME WITH THE KIDS

Isabella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *